Tutorial pentru inel impletit din sarma de modelat


Acest inel impletit din sarma, este usor de realizat si sunt sigura ca il veti confectiona de foaaarte multe ori, cu diferite pietre si diferite sarme!

Tot farmecul acestui inel este ca nu veti realizati de doua ori exact acelasi model.
In lucrul cu sarma, practica este foarte importanta. La inceput folositi sarma obisnuita pentru modelaj, si apoi dupa ce prindeti un pic de experienta, puteti trece la sarma de argint, gold filled sau vermeil.

Materiale si Unelte

Clestele “Side Cutter” – cleste pentru taiat
Clestele “Chain nose” - pentru a “trage” de sarma;
Pila - pentru finisaj
Ring Mandrel - pentru infasurat sarma pe el
Ciocan “Mallet” – pentru intarirea sarmei
Sarma de modelaj de 0,8 mm, semi-dura – aproximativ 30 cm.
Margea

 

Instructiuni:

1. Taiati sarma de aproximativ 30 cm si adaugati margeaua (eu am folosit o margea patrata de jad aquaterra) in asa fel incat sa se aseze chiar in mijlocurl sarmei.

Pictures 010

2. Asezati margeaua cu sarma pe “ring mandrel”. Daca doriti sa faceti un inel de marimea 7, infasuram inelul la marimea 8, adica la un numar mai mare de marimea dorita.

Marimea 7 este o marime foarte populara.

Pictures 015

Pictures 012

3. Incepem sa infasuram sarma in jurul mandrelului, in asa fel incat sa nu suprapunem sarmele. Ele trebuie sa stea aproape una langa alta.
Pictures 017
Pictures 022
4. Continuam sa infasuram sarmele intr-o parte si in alta, avand grija sa fim tot la marimea 8 si sa fim atenti sa nu se suprapuna sarmele.
Pictures 025
Pictures 029
5. Cand am terminat de infasurat 4 randuri, aducem sarmele in fata inelului, si le asezam intr-o parte si alta a margelei, ca in fotografia de mai jos:
Pictures 029
6. Infasuram sarma din dreapta in jurul margelei, inspre partea stanga, iar sarma din stanga, o infasuram in jurul margelei inspre partea dreapta. Continuam sa le infasuram in acest fel, de 2 sau 3 ori.
Pictures 040
7. Scoatem inelul de pe “ring mandrel” si de aici vom incepe sa lucram la inel cu mainile si clestele ”chain nose”.
Pictures 047

8. Tinem cu mana stanga inelul foarte strans, in timp ce cu mana dreapta, introducem una din sarme prin interiorul inelului, ca in fotografia de mai jos:

Pictures 049
9. Infasuram ambele sarme intr-o parte si cealalta, prin interiorul inelului. Din cauza ca sarma este de 0,8 mm, fiind un pic groasa, ne ajutam de clestele “chain nose” pentru a trage de ea.
Pictures 056

10. Continuam sa infasuram, pana am realizat 2-3 randuri de sarma. Aveti grija ca infasurarea sa fie foarte stransa.

Pictures 058

11. Cand am terminat, apasam infasurarile cu clestele “chain nose” pentru a le aplatiza.
Pictures 064
12. In momentul acesta, inelul arata ca in fotografia de mai jos:

Pictures 066
13. Taiem excesul de sarma si intr-o parte, si in cealalta.
Pictures 068

14. Asezam inelul inapoi pe “ring mandrel”. Nu , nu am terminat inca!

Pictures 073

15. Cu ajutorul ciocanului “mallet”, ciocanim inelul pe toata suprafata, pentru ca sa il intarim si de asemenea pentru a-l rotunji mai bine.
Pictures 079
16. Scoatem inelul de pe mandrel si incepem sa pilim partile de sarma ce le-am taiat. Acest pas este la fel de important ca si celelalte! Nu vrem ca taieturile de sarma sa ne zgarie pielea sau sa agate hainele!
Pictures 084
Et voila!
Pictures 086
Pictures 087
Pictures 088

About Cristina Rosado

Buna, sunt Cristina Rosado, iubesc tot ce tine de handmade! Confectionez bijuterii, detin un magazin cu accesorii pentru confectionare bijuterii si un Mall online unde oricine isi poate vinde creatiile handmade. Bead Boutique CDB'S Handmade Mall