Remedii naturiste contra celulitei


Orange isolated on white backgroundCelulita reprezinta inflamatia tesutului celular de pe coapse, fese, burta, brate etc. Celulele apar suprapuse in mai multe straturi dand un aspect inestetic, asemanator coajei de portocala. Pe langa metodele de masaj cu aparate sau regim alimentar, exista si cateva remedii naturiste.

Extern:

Comprese cu iedera. Se fierbe timp de o ora un pumn de iedera intr-un litru de apa. Se fac apoi comprese caldute cu frunzele fierte.

Tinctura de iedera. 4o grame de planta se macereaza in 20 ml alcool timp de 10 zile. Se fac comprese cu 20 grame de tinctura la jumatate litru de apa.

Macerat de iedera. 50 grame de iedera se macereaza intr-un litru de otet timp de 6 ore. Se fac comprese cu acest macerat.

Cataplasme cu vita de vie. Se prepara o infuzie cu 50 gramde de frunze de vita de vie intr-un litru de apa. Frunzele fierte se aplica sub forma de cataplasme.

Masaj cu zahar si ulei. 3 parti ulei, 1 parte zahar. Se maseaza zonele afectate.

Masaj cu zat de cafea si ulei de masline. Se maseaza zonele afectate.

Masaj cu amestec din fructe de ienupar 30 grame, trei-frati-patati 20 grame, cretusca 20 grame, frunze de salvie 10 grame� si flori de soc 10 grame. Se macereaza 15 zile �n 700 ml alcool, se filtreaza si se aplica zilnic pe zonele afectate.

Intern:

Suc de grapefruit. Se beau cate 3 pahare de suc de grapefruit pe zi, inainte de mese.

About Irina Bartolomeu

Irina Bartolomeu. Blogger, dezvoltator proiecte online si pasionata de fotografie