Lumea uneltelor pentru confectionat bijuterii – Introducere

Un designer de bijuterii care se respecta are nevoie atat de un munte de pietre, cat si de un set complet de unelte de buna calitate.
Cand am inceput sa confectionez bijuterii, am folosit cele mai ieftine unelte, care s-au stricat dupa un timp scurt si am fost nevoita sa cumpar altele, si tot asa. Acum ma gandesc ca ar fi trebuit sa cumpar de la inceput un set de buna calitate care m-ar fi tinut foarte mult timp!
Folosind unelte de buna calitate va� imbunatatiti calitatea� creatiilor, realizati bucle si spirale perfecte si taieturi curate!
Dar nu este suficient sa detineti aceste unelte, mai trebuie sa stiti si cum se folosesc! De aceea, rolul acestui articol este de a va arata ce tipuri de unelte exista pe piata si ce intrebuintari au!

unelte set

1. Clestele “chain-nose pliers”chain-nose

Clestele chain-nose are partea din afara rotunda si partea interioara plana. Are un varf asctutit ceea ce ajuta cand lucrati cu spatii minuscule.
Cu acest cleste puteti inchide si deschide zale, prindeti sarma ferm (datorita interiorului plan) , si puteti face indoituri cu varf asctutit.

2. Clestele “Bent chain-nose pliers”


Bent chain-nose


La fel ca si clestele chain-nose, bent chain-nose pliers are partea interioara plana si partea exterioara rotunda. Singura diferenta este ca are varful indoit (“bent”= indoit).
Este unul din clestii cu care eu lucrez cel mai mult! Imi place mult ca varful poate patrunde chiar si in cele mai mici spatii!
Prezinta aceleasi intrebuintari ca si clestele chain-nose.

3. Clestele “Round-nose pliers”


round nose pliers

Clestele round-nose este o necesitate! Este foarte greu, daca nu imposibil sa confectionezi bijuterii fara acest cleste!
Are ambele “falci” rotunde, mai groase in partea de jos si care se ingusteaza catre varf.
Se foloseste pentru bucle, curbe in forma de “S” , spirale.
Pentru a face aceeasi marime de bucle, insemnati clestele cu marker-ul permanent pentru a va asigura ca le infasurati in acelasi loc.

4. Clestele ” Side-cuttter pliers”


side-cutters


Acest cleste se foloseste pentru taiatul sarmei.
Important:
Nu il folositi sa taiati sarma cu memorie. Pentru asa ceva, exista clesti speciali!
Cand taiati sarma, tineti cu degetul pe partea de sarma pe care intentionati sa o taiati pentru a nu “zbura” chiar in ochiul dvs!

5. Clestele “Nylon jaw pliers”


nylon jaw pliers
Clestele nylon-jaw pliers isi are numele de la faptul ca are “falcile” confectionate din nailon tare.
Se foloseste pentru a indrepta, tine, indoi si modela sarma fara a lasa urme.
Va rog sa tineti cont de faptul ca sarma “trasa” prin acest cleste se face mai dura si mai greu de manipulat.

6. Clestele “Wire-wrapping pliers”


wire wrapping tool

Acesti clesti vin in diferite marimi si forme. Au chiar si diferite nume!
Este perfect pentru confectionarea de zale si bucle perfecte.

About Cristina Rosado

Buna, sunt Cristina Rosado, iubesc tot ce tine de handmade! Confectionez bijuterii, detin un magazin cu accesorii pentru confectionare bijuterii si un Mall online unde oricine isi poate vinde creatiile handmade. Bead Boutique CDB'S Handmade Mall